replica watches
2015, november 30, hétfő
Home / Baba, gyermek / Mit tehetünk a fogzási fájdalom enyhítésére?

Mit tehetünk a fogzási fájdalom enyhítésére?

A babák nagy többségét igen megviseli a fogzás. Ilyenkor sírossá, nyűgössé, étvágytalanná válnak. Éjszaka több alkalommal is felébredhetnek.

Azonban van pár módszer, amivel csillapíthatod a kicsi fájdalmát. Ha éjszaka felébred babád, próbáld meg simogatással, dajkálással visszaaltatni. A patikában kapható Lidocain tartalmú fogzási fájdalmat csillapító géllel óvatosan bánj. Ehelyett használj inkább ugyancsak a patikában kapható homeopátiás szereket.

Fogzási fájdalomra hatásos lehet a Belladona, Chamomilla homeopátiás szer és a Viburcol kúp is. Ha a babának szemmel láthatólag nagyon fáj a fogzás, akkor utolsó lehetőségként adhatsz neki fájdalomcsillapító szirupot. Azonban a fájdalomcsillapító alkalmazása előtt kérj tanácsot a gyermekorvosodtól.

A bababoltokban kapható rágókák is enyhíthetnek a fogzási fájdalmon, azonban sok baba szívesebben rágcsálja a textil pelusát, ha beáztatod hideg kamillateába, akkor megnyugtatja a baba ínyét. Az ínymasszázs is sokat segíthet. A kicsi ínyére gyakorolt nyomás gyorsítja a fogak áttörését. Ínymasszázs olajként alkalmazhatsz egy csepp kamilla és egy evőkanál repceolajat. Sok szülő esküszik a borostyán nyaklánc jótékony hatására. Légy türelmes babáddal, vidd el sűrűben sétálni, játssz vele és próbáld meg elterelni a fájdalomról a figyelmét.

A fogápolást nem lehet elég korán kezdeni, ezért érdemes már az első fogak megjelenésekor elkezdeni, hogy gyermekünk hozzászokjon a rendszeres fogmosáshoz. Ujjra csavart gézdarabbal vagy ujjra húzható fogkefével tisztítsd naponta a babád fogait. Fogkrémet csak akkor kezdj használni, ha már ki tudja öblíteni a száját.

Gyermekedet 3 éves korától rendszeresen hord fogászati szűrésre, és próbáld megóvni fogai egészségét.

Egy hozzászólás

  1. Sziasztok!
    Az én picimnek 10 hónaposan már kint van a 7.foga. néha egy picit nyűgös,ilyenkor a kiskanál nagyon jó barátja lesz :)

Szólj hozzá

Az email címed nem jelenik meg. Szükséges kitölteni *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>